Tävlingsår 2022

Anmälan

Det går bra att anmäla sina klasser från 1 september 2021- 25 januari 2022.

Klassuppgiften

Klassuppgiften som tidigare varit en integrerad del av tävlingen är nu en egen deltävling. Den publiceras troligtvis redan under hösten 2021.  Varje klass får välja om de vill delta i både klassuppgiften och ordinarie tävling eller enbart en av dem. Vinnarna presenteras i samband med Rikstävlingen 19 maj.

Kvaltävlingsperiod 

Under tävlingsperioden 27 januari- 3 februari kan du själv välja när din klass ska tävla.

Kvaltävlingen genomförs online på den egna skolan och innebär att eleverna svarar på 10-15 quizfrågor.  Räkna med att cirka 60 minuter behöver tas i anspråk. Resultaten samt rätt svar på frågorna publiceras under februari månad och klasser som har gått vidare kontaktas. 

Regiontävlingen 

Preliminärt datum för regiontävlingen är 7 april då kvaltävlingens bästa klasser i respektive region möts. Till regiontävlingen ska klassen utse ett lag med tre elever som tävlar och representerar hela klassen. 

1:a prisvinnarna från respektive region går vidare till rikstävlingen. Alla klasser som har kvalat vidare till regiontävlingen får tävlingsinstruktioner från respektive lärosäte.

Obs! Lunds Tekniska Högskola samt KTH har åttondelsfinaler den 17 mars.

Rikstävling 

Klasserna bjuds in till rikstävlingen 19 maj som arrangeras av Linnéuniversitetet i Växjö. Resa och boende bokas av det regionala lärosätet.

Läs mer om hur tävlingen går till
Länk till regler och inhttps://www.teknikattan.se/om-tavlingen-regler-och-instruktioner/struktioner