Vinnare regiontävlingarna!

Regiontävlingarna är avklarade och efter tuffa kämpainsatser och spännande avgöranden kan vi nu presentera vinnarna med en hälsning från alla regioner. Grattis till alla er som gått vidare till riksfinalen i Uppsala den 19 maj!


Lunds tekniska högskola

Vinnarna från region Skåne - Järnåkraskolan klass 8a i Lund
Vinnarna från region Skåne – Järnåkraskolan klass 8a i Lund

Klass 8A från Järnåkraskolan vann regionfinalen av Teknikåttan på LTH och går vidare till finalen i Uppsala. Grattis! Mer på LTH:s webbsida här.


Karlstad universitet

Klass 8B från Bregårdsskolan i Karlskoga vann i Karlstad.
Klass 8B från Bregårdsskolan i Karlskoga vann i Karlstad.

Efter en rafflande final så är det avgjort i Karlstad. Klass 8B från Bregårdsskolan i Karlskoga går vidare till Rikstävlingen. Det var bara ett poäng som skilde mellan ettan och tvåan och det blev en riktig nagelbitare. Vi har haft en toppendag med strålande Karlstadssol och superduktiga tävlande!


Högskolan Dalarna

Dalarna regionfinal 2016 - vinnare Engelska skolan klass 8C
Dalarna regionfinal 2016 – vinnare Engelska skolan klass 8C

Klass 8C på Internationella Engelska skolan i Gävle kammade hem vinsten i regiontävlingen vid Högskolan Dalarna i Teknikdalen i Borlänge. Designpriset gick till klass 8b på Internationella Engelska skolan i Falun.​


Linköpings universitet

Linköping regionfinal 2016 - vinnare Kunskapsskolan klass 8:4
Linköping regionfinal 2016 – vinnare Kunskapsskolan klass 8:4

I regionfinalen i Linköping vann Kunskapsskolan i Norrköping, klass 8:4. De vann en ganska solklar seger i både semifinalen och finalen (35:29 i finalen). Tvåa kom Nya Munken i Linköping och designpriset gick till Lagmansskolan i Mjölby.


Mälardalens högskola

Vinnarklassen 8B på Mariefredsskolan arbetar med en uppgift
Vinnarklassen 8B på Mariefredsskolan arbetar med en uppgift

Fyra taggade finallag återstod när Teknikåttans regionfinal avgjordes på Mälardalens högskola. I en nervkittlande tävling där det till slut bara skiljde en poäng mellan ettan och tvåan tog klass 8B från Mariefredsskolan hem segern. Läs mer på MDH:s webb. Läs även nyhet på VLT:s webb.


Umeå universitet

Vinnarna i Umeå - Grubbeskolans klass 8EM i aktion
Vinnarna i Umeå – Grubbeskolans klass 8EM i aktion

Vinnaren i regionfinalen i Umeå blev i år Grubbeskolan 8EM! Nio åttondeklassare tävlade under torsdagen om att vinna teknikåttans regionfinal i Umeå. Alla som tävlade i år var otroligt duktiga och engagerade. De imponerade alla på oss med sina brobyggen som vi innan trodde var nästintill omöjlig att få alla poäng på, men det visade sig att det fanns många goda konstruktörer bland eleverna. Vilka duktiga åttor det var i år!


Chalmers tekniska högskola

Vinnarna 8c från Kvarnbyskolan på Chalmers
Vinnarna 8c från Kvarnbyskolan på Chalmers

Alla deltagande klasser var bra men bäst lyckades Kvarnbyskolans klass 8C som gick vidare till rikstävlingen. Vi önskar dem nu lycka till i Uppsala!


Högskolan Väst

Vinnarna på Högskolan Väst - klass 8A Nya Skolan
Vinnarna på Högskolan Väst – klass 8A Nya Skolan

Vi är glada att meddela att Nya Skolan 8A gick vidare till Rikstävlingen från regiontävlingen på Högskolan Väst!


Linnéuniversitetet

Klass 8K från Junedalskolan i Jönköping vann regionfinalen på Linnéuniversitetet.
Klass 8K från Junedalskolan i Jönköping vann regionfinalen på Linnéuniversitetet.

Klass 8K från Junedalskolan i Jönköping vann regionfinalen på Linnéuniversitetet. Inte nog med att de vann 1:a pris, de vann även årets Designpris! Grattis!


Kungliga tekniska högskolan

Vinnarna i Stockholm - Musikskolan Lilla Akademin klass 8
Vinnarna i Stockholm – Musikskolan Lilla Akademin klass 8

I regiontävlingen på KTH möttes de sex bästa klasserna i Stockholmsregionen. Efter en jämn final vann Musikskolan Lilla Akademin klass 8 framför Myrsjöskolan 8A2 och Källängens skola 8A. Designpriset gick till Nya Tiden Montessoriskola, Täby, för en härlig kreativ konstruktion. Vi gratulerar alla klasser till strålande insatser vid tävlingarna!


Uppsala universitet

Vinnarna i Uppsala - klass 8:2 från Gluntens montessoriskola i Uppsala
Vinnarna i Uppsala – klass 8:2 från Gluntens montessoriskola i Uppsala

Klass 8:2 från Gluntens montessoriskola i Uppsala vann regionfinalen med endast 1 poängs marginal, så det var spännande ända in på slutet.  Här finns ett filmklipp från eventet.