Ny deltävling – Gnistan

Teknikåttan och Vattenfall genomför under våren 2016 en pilot med Gnistan-uppgiften. Tanken är att fler klasser ska få använda sin kreativitet inom området hållbar framtid och att ungdomarnas idéer ska tas på allvar.

gnistanNy version 13 jan 2016: Alla klasser som deltar i Teknikåttans kvaltävling deltar också i en kvalificering till en tävling som kallas Gnistan. Kvalificeringen baseras på hur eleverna har svarat på några av frågorna i kvaltävlingen. De klasser som kvalificerar sig får ett erbjudande om att delta i Gnistan.

Gnistan syftar att sätta naturvetenskap och teknik i ett bredare perspektiv och ge ungdomarna en förståelse för sin egen roll i samhället och kunskap om framtidens energiutmaningar.

Klassen arbetar i smågrupper och utser ett Gnistan-bidrag som får, utan kostnad, åka till Uppsala i maj.  I Uppsala får de presentera sina framtidsvisioner för intresserade mottagare med representanter från näringsliv och lärosäten.

Gnistan är ett samarbetsprojekt mellan Vattenfall, Förbundet Unga Forskare och Svenska Science Centers.

Du kan läsa mer på Vattenfalls sida om Gnistan.