Årets tema: Smart! Coolt! Strålande!

Teknikåttans tema för tävlingsåret 2015 är ”Smart! Coolt! Strålande!”. Det kommer att handla mycket om strålande fenomen och smarta uppfinningar. Som vanligt rör sig frågorna inom ämnesområdena teknik, biologi,fysik, kemi och matematik.

I år kommer det även att dyka upp en fråga från vår kortlek på kvalificeringstävlingen, så passa på och träna med kortleksfrågorna i klassen! Om du inte har kortleken, registrera dig gärna på Kunskapsnätet så får du tillgång till alla Teknikåttans gamla frågor.

Här kommer några viktiga datum för tävlingsåret 2015:

Anmälningen öppnar: 20 augusti 2014
Sista anmälningsdag: 20 januari
Kvalificeringstävlingen: 27 januari
Regiontävlingen: 23 april
Rikstävlingen: 21 maj

Redan i mitten på januari kommer vi att publicera årets Klassuppgift med tillhörande pedagogiska planering på vår webbplats.