Klassuppgiften-Riksfinal-2014

 

Hej och Välkommen till Riksfinalen 2014!

Klassuppgift – Kodning

En av årets två klassuppgifter är att på ett papper beskriva en färdigbyggt LEGO- konstruktion. Ge informationen till klasskamraterna som i sin tur bygger upp Lego-bygget utifrån instruktionen. Hur tydlig måste du vara i informationen och hur kommer kamraterna att tolka din information?

 

Klassuppgift – Bygg en amfibiebil

I år ska de tävlande lagen genomföra två tävlingar. Den ena är en utveckling av klassuppgiften till regionfinalen men nu ska en och samma farkost – en Amfibiebil klara alla tre uppdragen. Varje lags farkost ska köra på land och i vattnet och dessutom med hjälp av en fallskärm hamna mitt i prick på golvet. Teknikåttan ser fram emot att få se alla Amfibiebilar som tävlar i Karlstad.

 

Länk till frågor och svar om klassuppgiften: QandA