Kunskapsnätet

Ämnesexperter och pedagoger har genom åren skapat kluriga, intressanta, engagerande frågor och kunskapande innehåll i alla Teknikåttans tävlingar. Detta material har vi samlat i Kunskapsnätet.

Kunskapsnätet

Vi hoppas du som arbetar med undervisning i naturvetenskap, matematik och teknik ska hitta till Kunskapsnätet och använda det i din undervisning eller som inspirationsmaterial för dig själv.

Allt material i Kunskapsnätet är kopplat till Lgr11. Genom att söka på ämne, område i det centrala innehållet eller ett nyckelord, ska du lätt kunna hitta frågor eller aktiviteter som är relevanta för dig.

Om du registrerar dig som medlem får du dessutom möjlighet att favoritmarkera frågor och spara dem i så kallade “Quiz” som du kan skriva ut om du vill. Du väljer själv om du vill få med svar och kommentarer och/eller kopplingar till kursplanen i dina utskrifter. Du kan även göra ett quiz av 1,x,2-frågor som kan göras direkt på webben och som du kan dela med dina elever. Rättningen sker direkt när sista frågan är besvarad!

Teknikåttan – inte bara en tävling. En resurs för hela grundskolan!

Kunskapsnätets webbplats hittar du på www.kunskapsnatet.nu

Kunskapsnätet uppdateras löpande med fler frågor, utökad nyckelordsmärkning och bättre funktioner för er användare.